Wie zijn wij?

Cathelijn Thijssen

Eigenaar en begeleider

Mijn lagere en middelbare schooltijd heb ik in Eindhoven op de Vrije School Brabant beleefd. Ik heb goede herinneringen aan die tijd. Het in verbinding zijn met de natuur, veel theater en muziek, het Sint Jansfeest en pompoenen uithollen voor Sint- Maarten!
Ik heb de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de HAN afgerond, mijn specialisatie was dans en beweging.
Ik heb tien jaar bij Montessori kinderopvang gewerkt. Ik heb de Montessori-opleiding gevolgd en drie locaties buitenschoolse opvang ontwikkeld. Daarna was het tijd om voor mezelf te beginnen. Mijn passie voor het werken met kinderen, maakt dat ik deze beslissing heb genomen. Het kind niet zien als kleine volwassenen maar het kind ‘kind’ laten zijn, met zijn eigen zelfstandigheid en helderheid van geest.
Puur Avontuur is voor mij een droom die werkelijkheid wordt, een pure opvang, puur voor het kind.

Begeleiders

Carla Taal

Ik heb de opleiding kleuterleidster / PABO gevolgd en als pedagogisch medewerker vele jaren op de BSO gewerkt.
Een tijd lang combineerde ik het werken op de kinderopvang met het werk als reisbegeleider in het Midden-Oosten, waar ik o.a. in de schoolvakanties met ouders en kinderen de woestijn van Jordanië ging ontdekken en rondzwierf in de Vallei der Koningen in Egypte.
Ik ben een reiziger en een wandelaar en ga graag met de BSO-kinderen op pad.
Buiten spelen en de natuur ontdekken is heerlijk.

Martijn Schoenmakers

Ik ben Martijn, wereldreiziger van beroep. Na mijn opleiding tot docent handvaardigheid voelde ik dat ik op reis moest. Ik ben onder andere 8 maanden in Nieuw-Zeeland geweest, wat geweldig was! Daarna ben ik vaak gaan vrijwilligen in Portugal, op Eco Glamping – Into the Wild Algarve.

Op avontuur gaan met een camper doe ik ook in mijn dagelijks leven. Ik woon/ kampeer bij een geitenboer in m’n eigen Volkswagen camper. Ik leef heel graag in de buitenlucht en ik doe bijna alles op de fiets. Puur Avontuur past dus erg goed bij me. Ik ben dankbaar dat ik onderdeel van het team mag zijn. Want buiten zijn met spelende kinderen en samen de natuur ontdekken is het allermooiste wat er is.

Iris Berkers

Toen ik zelf nog op de basisschool zat, organiseerde ik al graag activiteiten en nam kinderen uit de buurt mee op stap: een avond-1-daagse of verhalen vertellen in de hof… Uiteindelijk is het geen wonder dat ik de vrijeschoolpabo (kleuterspecialisatie) heb afgerond.
Ik houd veel van dansen, samen -meerstemmig- zingen en wil mijn dagelijks leven zoveel mogelijk buiten, in de natuur laten plaatsvinden.
Door in mijn werk samen met kinderen op stap te gaan, krijg ik de kans de wereld weer vanuit hun ogen te bekijken: met oprechte verwondering, enthousiasme en vanzelfsprekende speelsheid zonder eind. Een puur avontuur, dus!

Eva Timmermans

Al bijna 15 jaar maak ik als zelfstandig ondernemer muzikale theatervoorstellingen met actuele thema’s voor kinderen in het primair onderwijs. Ook werk ik als theaterdocent en -trainer. Naast mijn opleiding hierin (docent theater) heb ik een opleiding activiteitenbegeleiding gedaan.
Ik houd enorm van buiten zijn; met mijn camperbus op pad gaan, roeien in de ochtend, struinen in het bos, picknicken aan de waal en spelen in de golven.
Puur Avontuur brengt mijn werk en hobby samen. Met kinderen op avontuur gaan, is te gek!